Škola orijentalnog trbušnog plesa Aruena - festival trbušnog plesa

Pročitajte nešto o najvećem, najpoznatijem i najprestižnijem festivalu orijentalnog trbušnog plesa na Balkanu koji organizuje plesna škola Aruena.

Dobrodošli na Oriental Fairytales Festival

Počev od 2011. godine škola orijentalnog trbušnog plesa Aruena je organizator međunarodnog festivala orijentalnog plesa pod nazivom Oriental Fairytales, što u prevodu znači Orijentalne bajke. Festival od tada do sada broji 9 glavnih izdanja kao i veliki broj pratećih organizacija u vidu humanitarnih koncerata, plesnih radionica, orijentalnih gala večeri obuhvaćenih nazivima Oriental Summer Tales i Oriental Winter Tales.
Projekat je prvo nastao kao školski koncert gde su naše polaznice imale priliku da pokažu šta su naučile i da se plesno iskažu. Festival je potom 2014. godine poprimio internacionalni karakter kada je po prvi put sa nama bila inostrani insktruktor iz Ukrajine, Marta Korzun, kao i internacionalne zvezde iz cele Evrope koje su svojim izvedbama donele svetsku plesnu scenu kod nas. Od tada se broj instruktora uvećavao iz godine u godinu i naš festival je poprimio svetski obim, koji je okupljao plesače iz celog sveta. Oriental Fairytales festival je postao jedan od najprestižnijih, najpoznatijih i najcenjenijih u Evropi, sa jedne strane, dok je sa druge strane donosio u Srbiju duh orijentalnog plesa na nivou celog sveta.
Oriental Fairytales festival je do sada posetilo više stotina plesača iz celog sveta. Ugostili smo neke od najvećih i najpopularnijih plesača današnjice, kao što su: Inessa Aruena naravno, Randa Kamel, Wael Mansour, Munique Neith, Darina Konstantinova, Marta Korzun, Artem Uzunov, kao i mnogi drugi. Više o našem festivalu i gostima možete pogledati na našoj Facebook stranici i našem YouTube kanalu za festival.

Program Oriental Fairytales Festivala:

Oriental Fairytales festival je trodnevna plesna manifestacija koja obuhvata plesne seminare (radionice) tokom sva tri dana. Seminari su intenzivna plesna edukacija na određenu temu, plesačima pruža dodatnu, sveobuhvatnu i kvalitetnu edukaciju. Seminari se organizuju prvenstveno zbog polaznica naše plesne škole, ali su otvoreni i za druge plesače iz zemlje i inostranstva. Radionice su sastavni deo festivala i predstavljaju njegovu osnovnu svrhu, jer pružaju mogućnost plesačima da rade na sebi i napreduju.
Tokom trajanja festivala večernji programi na sceni su organizovani takođe sva tri dana i sastoje se od Opening i Closing gala show-a, gde učesnici seminara mogu da se predstave u vidu solo i grupnih tačaka. Teachers Gala Show-a, veče kada nastupaju instruktori festivala i pozvani gosti, plesači koji se visoko kotiraju na svetskoj plesnoj sceni. Najpikantniji i definitivno najzanimljiviji deo večernjeg programa je internacionalno takmičenje u početnoj, rising star, profesionalnoj, dečijoj, fusion, folklor, duo i grupnoj kategoriji, koje je zbog obima trajanja podeljeno na dva dana, obično u kombinaciji sa Opening I Closing show-om. Tada se plesači iz Srbije i celog sveta nadmeću u beskrajnom šarenilu, stilova, boja i kostima za neku od diploma, medalja, pehara, kao i druge poklone i divne nagrade. Najvrednije nagrade su obično besplatna učešća na festivalima po svetu, sa kojima naš festival razmenjuje nagrade. Sudije na takmičenju su upravo festivalski instruktori i neki od pozvanih gostiju, što ovo takmičenje čini visokoprofesionalnim i veoma prestižnim. Lepota svakog ovog show-a se ne može rečima opisati, to morate doći da pogledate. Koliko puta ste imali priliku da uživo gledate show orijentalnog plesa na svetskom nivou? Nemojte propustati ove prilike, pridružite nam se kao publika, pratite naše vesti!
Festival je do sada organizovan u okviru Novobeogradske kulturne mreže, Akademije 28, Ustanove Kulture "Vuk Karadžić", na njihovoj velikoj sceni, dugi niz godina festival je održavan u Ustanovi Kulture "Vlada Divljan", na velikoj sceni, od 2017. godine festival je prebačen u hotel Zira, zbog obima internacionalnih učesnika, a onda je usledio prekid izazvan svetskim globalnim dešavanjima. U junu 2022. godine smo ponovo nastavili sa organizacijom i upustili se u novi i veoma inspirativan projekat!

Prvi srpski festival orijentalnog trbušnog plesa u Beogradu

Od 2022. godine Festival Oriental Fairytales poprima malo drugačiju koncepciju, usled svetskih globalnih okolnosti odlučili smo da se okrenemo domaćoj plesnoj sceni i kreiramo prvi srpski festival orijentalnog trbušnog plesa sa prvim srpskim nacionalnim takmičenjem. Festival je doživeo ogroman uspeh i veoma smo ponosni na to. Naravno imali smo i ove godine učesnike iz inostranstva. Aktivnosti festivala su iste kao i do sada, seminari, show, takmičenje, samo je sve organizovano kao dvodnevna manifestacija. Instruktori i članovi žirija su naši najbolji domaći plesači i instruktori.
Na ovaj način smo organizovali visoko kvalitetan domaći festival, koji pruža plesnu edukaciju i afirmaciju plesačima sa ovih prostora, koji daje validnost našim instruktorima na jedan sveobuhvatniji način, i samim tim podstiče i plesače i postojeće instruktore da rade na sebi i napreduju. Festival koji institucionalno konačno staje “iza” orijentalnog plesa na ovim prostorima i daje ovom našem plesu “ozbiljnost” koja još uvek ne postoji kako treba, a po ugledu na ruske i ukrajinske festivale sa njihovim domaćim zvezdama i članovima žirija.
Naravno, kada se prilike otvore vrlo lako ćemo se vratiti u internacionalne vode, a do tada ćemo biti na nacionalnoj frekvenciji. Više o festivalu pogledajte na festivalskom web site-u www.orientalfairytalesfest.com. Radujemo se vašem učešću bilo kao učesnik seminara i takmičar ili kao publika, dobro nam došli! Vaša Aruena.

Kontakt
Aruena škola orijentalnog (trbušnog) plesa Aruena škola orijentalnog (trbušnog) plesa Aruena škola orijentalnog (trbušnog) plesa Aruena škola orijentalnog (trbušnog) plesa

Novosti o upisu u školu orijentalnog (trbušnog) plesa Aruena

Saznajte više o upisu u školu Aruena na našim lokacijama.


Naša lokacija Vukov spomenik Beograd

Pridružite nam se na časovima u centru Beograda na adresi Milorada Šapčanina preko puta broja 4, Fitness centar Oaza. Instruktor Inessa Šesterikov. Kontaktirajte nas za više informacija.


Naša lokacija Vukov spomenik Beograd

Pridružite nam se na časovima u centru Beograda na adresi Milorada Šapčanina preko puta broja 4, Fitness centar Oaza. Instruktor Maja Slavković. Kontaktirajte nas za više informacija.


Online program i individualni rad

Ukoliko niste u mogućnosti da nam se pridružite uživo, možete se priključiti našim online kursevima ili ako više preferirate individualni rad, nudimo i tu mogućnost, kao i mogućnost da naručite koreografiju samo za vas.

Novosti u školi Aruena

Saznajte više o novostima i dešavanjima u školi orijentalnog (trbušnog) plesa Aruena!

Aruena - novosti u školi trbušnog plesa

Aruena, Vaš najbolji izbor!

Formiranje nove grupe u školi orijentalnog (trbušnog) plesa, upis u toku!
TEKUĆE NOVOSTI U PLESNOJ ŠKOLI ARUENA

Pročitajte više o dešavanjima u školi orijentalnog trbušnog plesa Aruena, takođe možete nas posetiti na www.aruenaorijentalniples.com i pogledati naš dugogodišnji rad.

POKLON VAUČER

Obradujte dragu osobu poklon vaučerom u vrednosti od jedne ili više mesečnih članarina u školi orijentalnog trbušnog plesa Aruena. Ovo je definitivno unikatan i originalan poklon za vaše najmilije.

RELAX ORIJENTALNI PLES

Pogledajte nešto o potpuno novom programu za trbušni ples u našoj školi.

ORIENTAL SOULFUL STYLE BY ARUENA

Pročitajte nešto o plesnom stilu orijentalnog plesa koji je osmislila i koncipirala instruktorka Inessa.

Škola orijentalnog trbušnog plesa Aruena

Mesto gde se neguje timski rad i međusobna podrška, pravo mesto za Vas, Vaš najbolji izbor!

Naši instruktori

Upoznajte se sa timom instruktora u školi orijentalnog trbušnog plesa Aruena

Aruena - instruktor trbušnog plesa
Inessa Šesterikov
Glavni instruktor i osnivač
Aruena - instruktor trbušnog plesa
Maja Slavković
Pomoćni instruktor
Aruena - instruktor trbušnog plesa
Hana Šuica
Instruktor na obuci
Aruena - instruktor trbušnog plesa
Bojana Bjegojević
Instruktor na obuci